Chips gemaakt van zilte aardappels uit het Waddengebied

Het zijn onrustige tijden voor de landbouw in Nederland. Gelukkig zijn er nog boeren die de stoute schoenen durven aan te trekken, zoals Henk Broekman uit Texel. Een grote agrarische boer met écht passie en liefde voor het vak. Hij wilde de markt op met een uniek product; chips gemaakt van zilte aardappels uit het Waddengebied. Aan ons werd gevraagd om een nieuw merk te ontwikkelen. Van merkstrategie, ontwikkeling, ontwerp, packaging en website ontwikkeling.

Samen met Marc van Rijsselberghe (Salt Farm Foundation), de grondlegger en aanjager van zilte teelt in Nederland, is het gelukt om een aardappelras te vinden die goed gedijt op de steeds zilter wordende grond. Deze aardappel groeit extra goed door het te bemesten met Nederlands gekweekt zeewier. De volledige oprichting van het merk “Van de Wadden” is onderdeel van project Zeker Zilt en draagt het keurmerk “Waddengoud – geteeld op zilte grond”.

We hebben het hele plaatje mogen vormgeven. Een project naar ons hart.

What we did

• Merktontwikkeling
• Branding
• Packaging
• Wireframes
• Digital prototyping
• UX & UI
• Development
• Fotografie
• Project management

Verzilting is 'hot topic'

Verzilting vormt wereldwijd één van de grootste bedreigingen voor de landbouwsector. De stijgende zeespiegel en toenemende droogte door klimaatverandering versnellen deze verzilting en maakt dat boeren hun grond steeds minder productief kunnen gebruiken. In het waddengebied doet Salt Farm Foundation samen met Stichting Blauwe Polder, Louis Bolk Instituut, pootaardappelbedrijven Den Hartigh en Smits, telers in de waddenregio en streekkeurmerk Waddengoud praktijkonderzoek naar de mogelijkheden van teelt op verzilte grond. Dit gebeurd binnen project ‘Zeker Zilt’ waarin vanuit een breed perspectief gekeken wordt naar de mogelijkheden en kansen voor telers in het waddengebied. De “Van de Wadden” chips is vanuit het project één van de eerste producten op de markt en breekt hiermee een lans voor het telen van gewassen op zilte grond. Het keurmerk Waddengoud garandeert de herkomst uit de Waddenregio en de teeltwijze van de gewassen.

Het maken van een mooi merk

Tijdens verschillende sessies hebben we het merk ‘van de Wadden’ leven in geblazen. Een allesomvattende naam waarin we de mooiste producten uit het Waddengebied kunnen uitlichten met een echt familie gevoel. Naast de chips zijn er namelijk, straks, ook tafelaardappels en wortelen te krijgen. Alles wordt landelijk verkocht in verschillende supermarkten, buurtsupers en verswinkels.

van de Wadden
van de Wadden
van de Wadden
van de Wadden

Deel dit project

Get in touch.

Samen naar een succesvolle toekomst werken? Neem gerust contact met ons op.

Laat een bericht achter east Of liever direct bellen

Bellen
+31 (0)30 245 1565

Mailen
[email protected]

Support
[email protected]

Bezoeken
Kievitstraat 2
3514 VB, Utrecht

Bekijk meer cases