Het nieuwe onderhoud is slim met Smart Maintenance.

Het Nova college benaderde ons met de vraag of wij een overkoepelend label konden ontwerpen voor Smart Maintenance. Smart Maintenance is de digitale revolutie van de industrie: de 4e industriële revolutie. Deze revolutie maakt het mogelijk om ‘real time’ gegevens over machines en processen te verzamelen en te analyseren, waardoor snellere, flexibelere en efficiëntere processen mogelijk zijn en om goederen van betere kwaliteit tegen lagere kosten te produceren. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor de traditionele productieverhoudingen tussen leveranciers, producenten en klanten, en voor de verhouding tussen mens en machine. Het verhoogt de efficiency van processen en bedrijven, laat nieuwe sectoren ontstaan, maakt nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk en beïnvloedt de concurrentiepositie van bedrijven en regio’s. Uiteindelijk zal hierdoor ook het profiel van werknemers in de industrie wijzigen. Recent onderzoek onder productiebedrijven wijst uit dat Smart Maintenance sterk in opkomst is. Nederland wil daarin tot de Europese voorhoede behoren.

Voor ons een prachtige opdracht die we met veel plezier hebben uigevoerd.

Het ontwerpen van een label

Doordat er veel verschillende (tech) bedrijven meewerken aan het opzetten van het Smart Maintenance lespakket wat het Nova College als eerste gaat aanbieden was het noodzakelijk om een label te ontwerpen dat elk bedrijf in haar branding kon gebruiken. Een uniek label dat techniek uitstraalt, maar niet té aanwezig moet zijn bij gebruik in de huisstijl van een organisatie.

We wilden dit label graag samen met de tech bedrijven én de studenten ontwerpen. Daarom betrokken we ze bij elke stap. Via TGP Insight, onze eigen tool om wensen en behoeften van de doelgroep te meten, voerden we meerdere onderzoeken uit naar vorm, kleur, taal etcetera.

Beeldmerk
De wens was dat er een beeldmerk bij mocht komen. Een vorm die goed aansluit bij de key words is een driehoek. Het is een geometrische vorm en staat symbolisch voor kracht, wijsheid, groei, intelligentie en moed. Een vorm die uitstekend past bij het label Smart Maintenance.

Combineren
Door het beeldmerk met het woordmerk te combineren realiseren we een logo of label. Hieronder laten we zien hoe we de vormen met elkaar combineren. Door de juiste afstand te kiezen tussen vormen en letters én het woordmerk onder elkaar te plaatsen creëren we een mooi, stevig geheel. Het heeft body, zweeft niet meer en vraagt om kleur.

Kleur
Uit het onderzoek is gebleken dat de doelgroep gevoelig is voor kleur. Ze zien dit graag terug en zijn ervan overtuigd dat een label met kleur beter opvalt dan een summier ontwerp zonder kleur. Ook wij zijn overtuigd van kleur, zeker bij dit onderwerp. Wel willen we het kleurenspectrum van deze identiteit beperken tot maximaal 4 kleuren. Deze kleuren zullen de basis vormen van de huisstijl en zijn straks te vinden in verschillende off-en online uitingen. Tevens zijn de gekozen kleuren goed te combineren en kunnen ze ook als zogenaamde gradiënt (verloop) worden gebruikt.

 

Visuele elementen

 

Meer weten over Smart Maintenance? Check de video.

Deel dit project

Get in touch.

Samen naar een succesvolle toekomst werken? Neem gerust contact met ons op.

Laat een bericht achter east Of liever direct bellen

Bellen
+31 (0)30 245 1565

Mailen
[email protected]

Support
[email protected]

Bezoeken
Kievitstraat 2
3514 VB, Utrecht

Bekijk meer cases