Don't worry about a thing

Beat Batten

Website design & ontwikkeling

Beat Batten

Batten gaat niet over de dood, het gaat om leven.

De missie

Batten gaat niet over de dood, het gaat om leven.

De ziekte van Batten (Batten Disease, type CLN3) is de benaming voor een groep erfelijke stofwisselingsziekten die vrijwel uitsluitend voorkomt bij kinderen. Als je kind Batten heeft, dan lijkt er tot ongeveer het 5e jaar niets aan de hand. Daarna volgt een opeenstapeling van problemen: ernstig verlies van gezichtsvermogen, aanvallen van epilepsie, geheugenverlies en dementie, kinderen komen in een rolstoel terecht, verliezen de mogelijkheid te communiceren. Onvermijdelijk volgt het overlijden van het kind, meestal tussen het 15e en 25e levensjaar. In Nederland wordt 1 op de 50.000 kinderen getroffen door Batten. Wereldwijd is dat 1 op de 25.000 kinderen.

Door gebruik te maken van actieve, krachtige kleuren en sprekende typografie ontwikkelden we een heldere huisstijl en website. Samen met ‘echte’ fotografie, verhalen en video’s wordt het verhaal en de missie duidelijk verteld.

De website is ook een belangrijk informatieplatform voor leden, sponsoren, geïnteresseerden of gezinnen die in een soortgelijke situatie zitten of belanden. Je vindt er actuele informatie over belangrijke updates, ontwikkelingen, onderzoeken en (sponsor)events.

Beat Batten

"Bij dat slechtnieuwsgesprek zakte de grond onder mijn voeten weg. Het was de boodschap van de dood, dus erger kon niet."

Aangrijpende verhalen van patienten, Batten is een nare ziekte die moeilijk te bestrijden is. Maar met hulp van iedereen komen ze steeds een stukje dichterbij. Daarom ontwikkelden wij een doneer functie op de website zodat iedereen een beetje kan helpen. Via iDeal, credit card of Tikkie kan je een donatie maken.

Uitstraling en realisatie
Vanwege de hoeveelheid informatie, functies en mogelijkheden binnen de site was het noodzakelijk om de UX van te voren heel helder te krijgen.

De vorige website van Beat Batten is over een langere periode in delen aangepast waardoor het geheel niet op de juiste manier relevante informatie naar voren bracht. De website was lastig onderhoudbaar en content plaatsen was zeer tijdsintensief. Terwijl de website h├ęt primaire kanaal was voor bekendmaking van de ziekte en leden en sponsoren steeds meer gewenst waren. Daarom werd er gekozen voor een nieuwe website, van ontwerp tot aan ontwikkeling met een gebruiksvriendelijk WordPress CMS.

Beat Batten

Deel dit project

Ook met ons samenwerken?

Bel even met 030 245 15 65 of stuur ons een mailtje. welkom@thegoodplace.nl