Don't worry about a thing

City Deal Magazine

Magazine

Programma Sociaal Domein

Print magazine voor City Deal

De missie

Print magazine voor City Deal

Maatwerk Magazine
In de City Deal Eenvoudig Maatwerk experimenteren 8 gemeenten, 4 ministeries en verschillende uitvoeringsorganisaties met vormen van  maatwerk.
Aan ons werd gevraagd om een magazine te ontwerpen van 52 pagina’s waarin verschillende verhalen, artikelen, columns, strips en interviews worden getoond.
Een leuk project met een mooi resultaat.

City Deal Magazine

Stapeling problemen voorkomen

Veel inwoners die bij de wijkteams in de steden aankloppen, hebben problemen op het terrein van bestaanszekerheid: een slechte woonsituatie, gezondheidsklachten, schulden en inkomensproblemen. De stress die dat oplevert staat participatie vaak in de weg. In de City Deal Eenvoudig Maatwerk experimenteren 8 gemeenten met vormen van maatwerk. De kern hiervan: simpelweg doen wat nodig is en daarbij zo nodig denken buiten de paden van bestaande regels en budgetten. Elk van de 8 gemeenten doet dat anders. En dat is de basis van het magazine, een overzicht van hoe de verschillende gemeentes dit doen.

Aangrijpende verhalen
Tijdens het ontwerpen van dit magazine lazen we ons uiteraard goed in, we namen de teksten door om zo het juiste bijpassende design en illustraties te kunnen maken. Soms greep ons dat extra aan. Bijvoorbeeld het stuk over Programma Maatwerk en Multiprobleemhuishoudens, een kleine introductie:

‘Mensen bij wie de bestaanszekerheid dreigt weg te vallen, hebben te maken met veel instanties en kunnen klem komen te zitten tussen de verschillende regels. Het Programma Maatwerk en Multiprobleemhuishoudens werkt samen om het sociaal werkers makkelijker te maken deze situaties te doorbreken. Daarbij zetten ze de mens centraal en niet het systeem.’

City Deal Magazine

Deel dit project

Ook met ons samenwerken?

Bel even met 030 245 15 65 of stuur ons een mailtje. welkom@thegoodplace.nl