Don't worry about a thing

Café Theater Festival

Website ontwerp, website development

Café Theater Festival

Stel je eigen theatrale kroegentocht samen

De missie

Stel je eigen theatrale kroegentocht samen

Het Café Theater Festival (CTF) vindt drie maal per jaar plaats in Utrecht (7 t/m 10 maart), Tilburg (5 t/m 7 april) en Zwolle. Het hoofdfestival in Utrecht beleeft dit jaar alweer zijn zestiende editie; de kleinere festivals in Tilburg en Zwolle zijn opgericht in 2018 en dus nog kersvers! Voor het festival volgen jonge, professionele theater- en dansgezelschappen een ontwikkeltraject in de Café Theater Fabriek. Ze maken een korte voorstelling voor een eigen café, geïnspireerd door de ruimte en het cafépubliek. De drie festivals trekken samen zo’n 25.000 bezoekers die hun eigen theatrale kroegentocht uitstippelen, variërend van urban dance tot vertellingen en van muziektheater tot mime. De kroegen zijn voor een deel gevuld met nietsvermoedende bezoekers die vervolgens worden verleid om nog meer voorstellingen te bezoeken. Het festival wil hiermee een brug slaan tussen aanstormende podiumkunstenaars en een nieuw en breed publiek.

Café Theater Festival

Verschillende steden, één beheeromgeving

Café Theater Festival vindt plaats in Utrecht en Tilburg. Vanaf 2020 zal ook Zwolle (voor de tweede keer) meedoen.
Elke stad beheert zijn eigen festival vanuit zijn eigen omgeving maar de website is wel op één locatie ontwikkeld. Zo is de website voor iedereen gemakkelijk en snel te beheren en kunnen wij aanpassingen in één omgeving doorvoeren.

We werden benaderd om het ontwerp- én de ontwikkeling van de nieuwe website te verzorgen. Natuurlijk een supergave klus! We ontwierpen een heldere, strakke maar speelse website die gemakkelijk te beheren is. Doordat er veel content vanuit verschillende theatermakers wordt aangeleverd moesten we werken met vaste, makkelijke vlakken. Door deze iets van elkaar te laten verschillen ontstaat er toch een creatieve invulling aan het geheel.

Dankzij de handige timetable kan je zie waar en hoe laat voorstelling te zien zijn. Om het af te maken ontwikkelden we een favorieten functie waarmee je je favo voorstelling kunt opslaan en naar jezelf kan mailen. Zo creëer je gemakkelijk je eigen programmaboekje.

Café Theater Festival

Deel dit project

Ook met ons samenwerken?

Bel even met 030 245 15 65 of stuur ons een mailtje. welkom@thegoodplace.nl