Don't worry about a thing

Blog | sep. 2018

The Goodplace nieuwe partner van de LVVP

Sinds mei 2018 is The Goodplace vaste partner als het gaat om grafisch en technisch werk voor ‘De Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten’ (LVVP).

Met trots mogen wij vertellen dat we een compleet nieuwe online beleving voor deze mooie organisatie gaan ontwikkelen. Achter de schermen wordt al hard gewerkt aan een gebruiksvriendelijk dashboard voor de leden van de LVVP.

De LVVP vertegenwoordigt vrijgevestigde eerstelijns/gz-psychologen, psychotherapeuten en klinisch (neuro)psychologen en behartigt hun belangen, zowel in overleg met branchepartijen als bij zorgverzekeraars en de overheid. De vergoeding van behandelingen in de geestelijke gezondheidszorg is opgenomen in het basispakket van de Zorgverzekeringswet. Leden van de LVVP zijn werkzaam in de generalistische basis-ggz en in de gespecialiseerde ggz.

De laatste jaren groeit de relevantie van overleg met de zorgverzekeraars, om de belangen van vrijgevestigde ggz-aanbieders veilig te stellen in een tijd van toenemende bezuinigingen en controle op de (geestelijke) gezondheidszorg. De LVVP voert die taak met zorg en aandacht uit. De LVVP ijvert daarnaast voor vermindering van de overdaad aan administratieve lasten.

De LVVP telt ruim 2400 leden. Iedere psycholoog/psychotherapeut die is ingeschreven in het BIG-register als gz-psycholoog, psychotherapeut en/of klinisch (neuro)psycholoog, of bezig is met een opleiding die leidt tot inschrijving in een van deze registers, kan lid worden van de LVVP.

Naast belangenbehartiging houdt de LVVP zich onder meer bezig met:

  • kwaliteitszorg en deskundigheidsbevordering, waaronder de doorontwikkeling van de kwaliteitscriteria en het visitatietraject
  • de (door)ontwikkeling van de bekostigingssystematiek in de ggzde doorontwikkeling van het ggz-kwaliteitsstatuut
  • de ontwikkeling van een kwaliteitsinstituut voor de ggz
  • de doorontwikkeling van een aanbod van e-mental health voor blended behandelingen
  • ondersteuning bij het opzetten van een eigen praktijk door middel van workshops
  • realisering en facilitering van opleidingsplaatsen in vrijgevestigde ggz-praktijken

Met ruim 2000+ leden is de LVVP een grote speler en heeft daarom een krachtige, overzichtelijke website nodig. De huidige website is veroudert en functioneert niet naar behoeven. Leden hebben moeite om in hun eigen dashboard informatie, inschrijvingen en visitaties te vinden.  We zijn hard bezig met het ontwikkelen van een krachtige website en dashboard en zorgen voor honderden koppelingen met huidige databases.

Een groot maar mooi project. Oplevering eind september 2018.

Deel dit bericht