Wat heeft Corona ons gebracht?

User Experience (UX) is tegenwoordig niet meer alleen de zorg van technische teams, maar het is echt een focus geworden van verschillende ondernemers omdat meer en meer bedrijven zich bewust worden van het belang van een goede UX voor het succes van hun websites, producten en diensten. Deze week een inspirerende blog over Interaction Design.

In het huidige verzadigde landschap van de online communicatie zijn de gebruikers van jouw platform of website niet meer alleen op zoek naar funcionaliteiten; ze willen blij worden van elke interactieve handeling die ze maken. En als ze die dan niet krijgen, als ze een negatieve ervaring hebben met het kennismaken van jouw merk of organisatie, zullen ze niet snel terug keren of doorvertellen over jouw gave merk. Als jij de positieve gebruikerservaring niet kan bieden die de gebruiker zoekt, kan je ervan uitgaan dat een andere ondernemer of organisatie dat wel gaat doen. Het is dus erg belangrijk om hier goed over na te denken en om in gesprek te gaan met bureaus die hierin gespecialiseerd zijn.

Een goede UX vormgeven hangt van veel elementen af. De interactie tussen persoon en product moeten op elkaar aansluiten en daarom is Interaction Design zo ontzettend belangrijk. Maar om alle concepten te begrijpen om naar een succesvol Interaction Design te gaan kan beangstigend werken. Er komt namelijk veel bij kijken. Gelukkig zijn er veel handige en nuttige (E-)boeken om de basis van Interaction Design te begrijpen.

In deze blog leggen wij het een en ander toe over de basis begrippen van Interaction Design.

<img class=”alignnone wp-image-562 size-full” src=”https://thegoodplace.nl/wp-content/uploads/2018/08/thegoodplace_ui_design_utrecht.jpg” alt=”” width=”1112″ height=”416″ />

<strong>Wat is Interaction Design?</strong>
Heel simpel gezegd is Interaction Design de connectie tussen device, de interface en de gebruiker. Het moet de acties faciliteren die het gebruikte systeem beloofd te geven.
Elke keer als je een keuze maakt bij een digitale service, reageert de IxD (Interaction Design) daarop; het maakt een framework van tekst en andere objecten nuttig, leerbaar en uiteindelijk, intuïtief.
Het levert dat bijna-menselijke element dat techniek leuk en aangenaam maakt.

<strong>”Good Interaction Design Centers on Human Connection”</strong>

Interaction design is niet alleen belangrijk om te meten hoe interfaces zich gedragen, het is net zo belangrijk om te weten hoe de bezoekers zich gedragen om vervolgens te kunnen vaststellen welke technologie belangrijk is voor jouw doelgroep. Daarom is het belangrijk om je gebruikers te begrijpen op een dusdanig niveau zodat dat je kan bepalen wat ze willen en verwachten wil je vervolgens bepalen hoe je deze behoeften kunt vergemakkelijken met technische beperkingen van je website, product of service. Eigenlijk is dit een sleutelbegrip tijdens het ontwikkelen van een positieve gebruikerservaring.

<strong>”A poorly designed interface islike interacting with someoneat a help desk who is rude,unhelpful and unwilling to dotheir job – nobody wants that!”</strong>

Vind je dit nou heel interessant en wil je er meer over leren? Download dan dit gratis e-book.
Het is wel Engels geschreven, maar zeker een aanrader voor iedereen die nog niet heel bekend is met de User Expierences en hoe daarmee om te gaan via goed Interaction Design.

<strong>Download link:</strong> <a href=”http://go.usabilla.com/hubfs/Ebook_Usabilla_UX_Fundamentals_Interaction_Design.pdf?t=1453366323203&amp;utm_campaign=Interaction+Design+&amp;utm_source=hs_automation&amp;utm_medium=email&amp;utm_content=25431603&amp;_hsenc=p2ANqtz-9oUlgcbZ2rDJQ3_OUYHxfSJsYBgp_A86kjmmxe1CaPDahXOaGz3j54qE-0ZDLIi-6F60zuUJU9ybRNrq-8wwxa2vxLPQ&amp;_hsmi=25431606″ target=”_blank” rel=”noopener”>Klik hierrrr.</a><a href=”http://go.usabilla.com/hubfs/Ebook_Usabilla_UX_Fundamentals_Interaction_Design.pdf?t=1453366323203&amp;utm_campaign=Interaction+Design+&amp;utm_source=hs_automation&amp;utm_medium=email&amp;utm_content=25431603&amp;_hsenc=p2ANqtz-9oUlgcbZ2rDJQ3_OUYHxfSJsYBgp_A86kjmmxe1CaPDahXOaGz3j54qE-0ZDLIi-6F60zuUJU9ybRNrq-8wwxa2vxLPQ&amp;_hsmi=25431606″ target=”_blank” rel=”noopener”>
</a>
Ons laatste project waar we actief bezig waren met Interaction Design was voor het de FTE Groep.
Benieuwd? <a href=”https://thegoodplace.nl/projecten/antoni-van-leeuwenhoek-nederlands-kanker-instituut”><strong>Bekijk het project!</strong></a>

Bron: <a href=”https://usabilla.com/blog/good-interaction-design-good-ux/”>Usabilla</a>