2016. Het jaar van goed en mooi.

2016. Het jaar van goed en mooi.

Dit zijn de 10 webdesigntrends voor 2016

11 December 2015

Zo aan het einde van het jaar hebben wij designers het er allemaal over: "Wat gaan we in 2016 allemaal weer mogen doen? Wat worden de trends die we allemaal moeten naleven?"
Ach, we zijn er allemaal gek op. Op zich hebben we in 2015 veel nieuwe trends ontwikkeld met zijn allen, waarmee Flat design toch wel de koploper was. En dat blijft nog wel even in 2016, maar dan beter.

Frankwatching heeft hier een goed artikel over geschreven. Er komen een aantal bestaande en nieuwe trends aan het licht en worden leuk beschreven.
Veel herkenbare punten en geeft je veel inspiratie. Een must read wat ons betreft voor elke designer.

Van flat naar material
Het is nog steeds flat design wat de klok slaat. Toch gebeurt er iets, want flat is maar flat. De suggestie van driedimensionaal kan helpen bij het gebruik van een website of app. Een rechthoekig vlak is een rechthoekig vlak, maar zodra je er een schaduw onder zet, wordt het een knop. Material design noemt Google het.
De suggestie van diepte en hoogte is terug. Meestal nogal grafisch vormgegeven: geen kleurverloop en stevige contrasten. De schaduw onder de knop is net zo plat als de knop zelf, alleen in een tintje donkerder (zie de knoppen bij punt 2). Toch ontwaren we hier en daar weer een onvervalste drop shadow. Tot voor kort was de drop shadow taboe, maar als Google hem in de calendar-app weer gewoon gebruikt, mogen wij ook weer.De smoes voor material design is meer gebruiksgemak. Maar ondertussen vinden wij het nieuwe voor 3D gewoon erg mooi.

Lees het complete artikel op de website van Frankwatching hierrrr.

Bron: Frankwatching

 

Marc de Bruin

Andere blogposts

Zo aan het einde van het jaar hebben wij designers…

Na de 12 korte films over diensten van UW is…

Het nieuwe paspoort van Noorwegen wint een mooie design award…
Communicatiebureau Utrecht

Geïnteresseerd
of meer informatie?

Neem contact op